سفارش تبلیغ
صبا ویژن

عوامل ایجاد افسردگی

افسردگی

افسردگی یک حالت خلقی و یا رفتاری شامل بی‌حوصلگی یا بی‌میلی به انجام فعالیت  است و می‌تواند بر روی افکار، رفتار، احساسات  و تندرستی فرد افسرده  و اطرافیانش  تأثیر بگذارد   . افراد افسرده حالاتی چون :

  • پوچی و تهی بودن و بی ارزشی
  • نا امیدی شدید و احساس خجالت و شرمساری
  • اضطراب و استرس
  • درماندگی و تحییر
  • و

دارند . این ویژگی ها با توجه به میزان افسردگی و خلق و خوی افراد متفاوت هستند . همچنین می تواند یکی از واکنش های بدن نسبت به رویداد های ناگوار مانند : از دست دادن یکی از عزیزان ، سیل ، بیماری های بدنی و یا اثر دارو های پزشکی باشد .

 

علائم افسردگی

حاضر نشدن در جمع و عدم تمایل نسبت به انجام کار های نشاط آور

این افراد علاقه ای به حضور در جمع ها جه دوستان چه جمع های خانوادگی ندارند و تنهایی را بیشتر ترجیح می دهند .

کمبود اعتماد به نفس و نا امیدی

از آنجایی که این افراد به صورت افراطی به شکست ها و ناکامی ها فکر می کنند در نتیجه اعتماد به نفس پایین و حس نا امیدی دارند .  این نا امیدی ممکن است در فرد به حدی برشد که دست به خود کشی و یا صدمه به دیگران بزند .

 بی میلی نسبت به غذا خوردن و تغییر اشتها

گاهی افراد افسرده دست به کم خوری و یا پر خوری می زنند که ممکن است سبب افزایش یا کاهش وزن شدید در آنها گردد .

 از دست دادن تمرکز و از یاد بردن نکات کوچک و جزئی

افراد افسرده در فکر کردن کند عمل می کنند و نکات جزئی را به ندرت در حافظه خود نگه داشته و فراموش کار می شوند .

 بی خوابی و یا خواب بیش از حد

افراد افسرده الگوی ثابتی برای خواب ندارند . یا خیلی می خوابند و یا دچار بی خوابی می شوند . بیدار شدن در صبح خیلی زود از علائم شایع در دچار شدن به افسردگی حاد است .

 احساس خستگی و کوفتگی و کاهش انرژی

این افراد از لحاظ  قوای جسمی تحلیل می روند و دچار بی قراری می شوند . در برخی موارد نیز ممکن است در های جسمی مانند سردرد یا درد معده  و شکم در آنها به حدی برسد که دائم از آن شکایت کنند .

در نهایت اگر این علائم در شما یا یکی از افرادی که می شناسید دیده می شود در اسرع وقت با مشاوران متخصص روانشناسی تماس گرفته و این موضوع را با آنها در میان بگذارید . مشاوران مفیدو آماده خدمت رسانی به شما به صورت حضوری و غیر حضوریمشاوره تلفنی و مشاوره آنلاینهستند.

 

عوامل افسردگی

تروما

ضربه یا تروما (به انگلیسی: Trauma) در دانش پزشکی به هر نوع ضربه، جراحت، شوک ، آسیب و حادثه  خارجی وارد شده بر بدن انسان گفته می شود و عامل درونی و داخلی مانند بیماری مصوب آن نیست .

ژنتیک

در برخی موارد،  افسردگی ، اختلالات خُلقی و افکار خودکشی‌گرایانه‌ ممکن است زمینه‌ی ژنتیکی داشته باشند. اما ژن نمی تواند به طور قطع مصوب افسردگی باشد .

شرایط زندگی

موقعیت مالی و مکان زندگی ، شرایط خانوادگی و از جمله عوامل تأثیرگذار در بروز افسردگی هستند. اما این فرضیه نیز همواره مطرح است که شاید بتوان برعکس، افسردگی را عامل بروز شرایط نامساعد زندگی دانست.

ساختار مغز

ممکن است عامل افسردگی ساختار مغزی باشد بدین صورت که  مطالعه‌ی تصاویر مغزی حاکی از کاهش فعالیت لوب پیشانی مغز در افراد افسرده است.

مواد مخدر

اعتیاد به هر نوع ماده مخدر احتمال ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد .